Tripadvisor: Saranda e dyta në destinacionet turistike të 2020-ës

May 1, 2020 || views

Nga Arian Jorgaqi 

TIRANË, 30 prill /ATSH/ – Faqja e njohur e udhëtimeve turistike “TripAdvisor” ka nxjerrë listën me 25 destinacionet më të mira në botë, që i sugjeron për t’u vizituar këtë vit. Në renditjen e saj, qyteti i Sarandës renditet në vendin e dytë, ndër desntinacionet e reja që duhet vizituar gjatë vitit 2020, sipas https://tripadvisor.mediaroom.com/.

Vlerësimi bëhet sipas destinacioneve që panë rritjen më të madhe të vlerësimeve pozitive dhe sipas kërkesës së turistëve.

25 destinacionet më të reja në botë sipas “TripAdvisor” janë si më poshtë:

 1. Kaliningrad, Rusi
 2. Sarandë, Shqipëri
 3. Bejrut, Liban
 4. Luxor, Egjipt
 5. Naoussa, Greqi
 6. Ishulli Rugen, Gjermani
 7. Ishulli Phu Quoc, Vietnam
 8. Monopoli, Itali
 9. La Paz, Meksikë
 10. Curaçao, Karaibe
 11. Ile d’Oleron, Francë
 12. Guayaquil, Ekuador
 13. Tulsa, Okla., SHBA
 14. Ipswich, BM
 15. Franschhoek, Afrika e Jugut
 16. Tangier, Marok
 17. Takamatsu, Japoni
 18. Cala d’Or, Spanjë
 19. Petropolis, Brazil
 20. Antwerp, Belgjikë
 21. Mirissa, Sri Lanka
 22. Alvor, Portugali
 23. Winnipeg, Kanada
 24. Darvini, Australi
 25. Agra, Indi./ a.jor.