Travel Magazine sjell “Destinacionet më të bukura Verë 2015”

August 6, 2019 || views

Travel Magazine sjell

Një verë e nxehtë kërkon freski por një palë pushime të bukura kërkojnë patjetër temperatura të larta në të gjitha kuptimet. Destinacionet e kësaj verë në revistën Travel, i kanë të dyja këto. Freski e nxehtësi, stërkala gëzimi e argëtimi në çdo cep të Shqipërisë ku mund të udhëtoni me këshillat tona dhe me ndihmën e operatorëve që ju ofrojmë.Shijojeni deri në fund freskinë dhe argëtimin e kësaj vere të nxehtë me numrin e ri të revistës Travel!
Revista Travel ju pret në pikat kryesore të shtypit, në Shqipëri, Kosovë,
Maqedoni, Greqi e Itali.
Në numrin e ri të revistës Travel, do të lexoni:

COVER: ENGLISH
Discover Albania: Gjiri i Gramës, Karaburun
The new secret beaches: Plazhi i Krorëzit, Sarandë

NË SHIFRA
• 1.300.000.000 dollarë janë të ardhurat nga turizmi në Shqipëri në vitin
2014
• 18.061 agjenci udhëtimi, biznese të akomodim-ushqimit ishin aktive në
vitin 2014

EDIT
Shqipëria nuk ka turizëm dimëror
Irhan Jubica

FORUM
Paketat turistike: flasin operatorët shqiptarë
• Albania Holidays DMC, Armand Ferra
• Catun, Sali Shoshi
• GO2, Entela Shkreli
• Happy Tours Holidays & Travel, Ilda Kasa
• Explorer Travel & Tours, Marjen Rama
• Traveks, Albana Hasangjekaj
• Scuba Diving, Idit Riza
• Shkodra Travel & Tours, Sokol Hoxha

FORUM
• Shanset e turizmit kulturor
Stefan Pinguli

INTERVISTË: ENGLISH
•  Butrint, 14 punonjës menaxhojnë 100 mijë vizitorë dhe gjysmë milioni
dollarë
Flet Drejtori i Zyrës së Administrim-Koordinimit të Butrintit, Gjergji Mano
Irhan Jubica

TRADITA
• Aleanca Slow Food e Kuzhinierëve Shqiptarë dhe Vis Albania

GALLERY
• Arkitektura korçare nga Sotiri, Jovani e Pilika deri te kulla e vrojtimit
Ermir Hoxha

GJURMË: ENGLISH
• Gurëzeza, qyteti i paidentifikuar ilir
Ilirjan Gjika

KRONIKA
• Konferenca VII Kombëtare e Turizmit
• Sezonin veror e menaxhon Agjencia e Bregdetit
• Kampionati i parë i të rinjve në Rafting Albania

KARTOLINË
• Festivali Folklorik i Gjirokastrës
Shkëlzen Rexha

IDE
• Projektpropozimet e konkursit Risi Albania për Beratin dhe Shkodrën

CALENDAR: ENGLISH
• Kalendari kombëtar i kulturor, i festave popullore, fetare e zyrtare të
shqiptarëve në Shqipëri, Kosovë, Maqedoni e Mal të Zi.
• International Travel & Tourism Fairs and Events Calendar

EVENTS
• 23-25 korrik – Festivali Multikulturor Berat
• 8 gusht – Logu i Bjeshkëve Kelmend

ECHO
• Lonely Planet, The Guardian & more

DESTINACIONE VERE: ENGLISH
• Krorëzi, doni ta keni të gjithë plazhin për vete?
• Riviera, aventurë blu
• Ishulli i Sazanit, tundimi i ri
• Velipoja, pastërti e mëndafshtë

OUTDOOR
• Shpella e Pëllumbasit ndriçohet nga nxënësit e Shkollës Teknike
Ekonomike Tiranë

AROUND:
• Të udhëtosh përmes kërkimit: turizmi vendas arrin kulmin
Laureta Roshi

TRAVELLER:
• “Çeliku i Partisë”, arkeologji industriale në Shqipëri
Giulia Riva

FUT(O)URISM
• Ecocapsula, pavarësi e plotë jete në çift

REPORTAZH: ENGLISH
• Ohri, një grishje e freksët vere
Irena Kanani

MADE IN ALBANIA
• Nano Resort, një dashuri si kjo
Flora Xhemani-Baba
• A mund të kemi një turizëm si në Përmet?
• Slow Fish 2015

+
• Në Shqipëri, revistën Travel mund ta gjeni në të gjitha libraritë
Adrion, në libraritë kryesore në të gjithë vendin, si dhe në kioskat
e shpërndarjes së shtypit, së bashku me Postën Shqiptare.
• Në Maqedoni, në të gjitha pikat e shpërndarjes së TDS Kioske.
• Në Kosovë në pikat e shpërndarjes së “Rilindjes” dhe në
librarinë “Buzuku” të Prishtinës.
• Në Greqi dhe Itali, në pikat e shpërndarjes së Adrion Ltd.