Mirdita pasuron turizmin malor me rajonin e eko-turizmit Gurth/SPac/Munellë.

November 7, 2022 || views

NJË DHURATË nga Austria Albania Partnerschaft – Marianne Graf.

 

Mirdita, si dhe shteti i Shqipërisë, ka marrë një kulm në turizmin malor me rajonin eko-turizmit Gurth/SPac/Munellë.

Askund në Shqipëri nuk njoh një zonë kaq të ashpër, të shkretë me kaq shumë njerëz të plagosur, të pashpresë sa në luginën e thyer malore me kampin famëkeq të internimit dhe burgun politik – Spaç, por natyrë fantastike të bukur. Dhe kjo është arsyeja pse i kam vënë vetes qëllimin:

1. Ne duam të sjellim paqe, shpresë dhe harmoni.
2. Ne duam të krijojmë mundësi jetese duke hapur eko-turizmin.
3. Njerëzit nuk duhet të emigrojnë, por të kthehen dhe të kenë mundësi pune në vendin e tyre.

4. Ndërtimi i të 6 destinacioneve të masterplanit ndihmon burrat e papunë të fitojnë para. 5. Artistët dhe mjeshtrit mund ta dallojnë veten.
Prej më shumë se 2 vitesh ka shumë orë në ditë që kam shpenzuar duke skicuar, duke ndërtuar plane, duke ngritur pika strategjike, duke lobuar, duke bashkëpunuar drejtpërdrejt me artistë, punëtorë dhe biznese të thjeshta, me menaxherin e turizmit të Bashkisë Mirditë direkt ose nëpërmjet mediave elektronike.Vetëm vendosja e një pike të favorshme, përcaktimi i një destinacioni ecjeje nuk i tërheq njerëzit – ju duhet një master plan, unë e kam përpunuar një të tillë – zona, historia, veçoritë e veçanta duhet të nxirren në pah.

 

Nuk kam nevojë për ekspertë – Zoti më ka dhënë aq shumë talente sa që asnjë euro e mbështetësve të mi nuk harxhohet për ide dhe këshilla. Çdo stacion i vetëm është projektuar nga unë deri në detajet më të vogla dhe financuar nga miq bujarë nga Austria ose nga familja ime. Me fat për ne në AAP, gjetëm zejtarë të shkëlqyer që e kryenin punën me kaq shumë dashuri dhe njohuri reale, të vjetra ndërtimi. Dhe gjithashtu e di që shpesh jam i vendosur dhe shumë i rreptë kur bëhet fjalë për monitorimin e ekzekutimit. Por së bashku kemi arritur gjëra të mëdha.

 

6 projektet individuale të masterplanit – kulla e vëzhgimit, vathë mesjetare, ura e engjëllit mbrojtës, kishëza e engjëllit mbrojtës, kambanore, mulli uji do të prezantohen në postimet e ardhshme.

Një falenderim i madh për rrethin tonë austriak të miqve nga AAP, të cilët më mbështetën dhe më inkurajuan.