Lajthiza shpallet biznesi më i mirë në Ballkan dhe Lider në Mbrojten e Mjedisit në Annual Balkan Business Awards 2022

March 29, 2022 || views

Lajthiza Invest Sh.A. është fituesi i padiskutueshëm i edicionit të VIII-të të Annual Balkan Business Awards, që solli në Shqipëri trofeun prestigjoz si biznesi më i mirë në Ballkan për vitin 2021 dhe gjithashtu çmimin tjetër të vlefshëm si Lider në Mbrojten e Mjedisit, duke u bërë kështu sipërmarrja më e spikatur për vitin 2021, edhe pse ende një vit me vështirësi të mëdha dhe nën efektet e situatës së pandemisë. Në seremoninë e pritjes ka qenë vetë ambasadorja e Shqipërisë në Bullgari, Znj. Donika Hoxha, që u ka dorëzuar trofetë vëllezërve Edison dhe Rushit Elezaj, si përfaqësues të kompanisë Lajthiza Invest Sh.A.

 

 

Një histori suksesi 25-vjeçare, Lajthiza është pa asnjë dyshim uji më i mirë në Ballkan, jo vetëm sepse është çertifikuar nga një sërë organizmash rigorozë ndërkombëtarë për cilësinë e ujit por edhe sepse qasja e saj me mjedisin është absolutisht miqësore. Me një kontribut të jashtëzakonshëm në jetën shoqërore të vendit, duke ofruar ndihmë financiare dhe njerëzore për shumë grupe në nevojë apo për të stimuluar talente e zhvilluar zona të ndryshme, Lajthiza ka kohë që i ka kapërcyer kufijtë e thjesht një produkti në treg, duke u cilësuar me të drejtë e për shumë arsye si “Uji i Kombit”

Lajthiza ishte një prej të kandiduarve si Liderët në biznesin e Ballkanit ku komuna dhe kompani nga Shqipëria, Bullgaria, Maqedonia e Veriut dhe Kosova shkëlqyen në edicionin e tetë të Annual Balkan Business Awards.

Balkan Business Awards 2022, organizuar nga Agjencia e Komunikimeve Publike VIP Communication, mblodhi së bashku sipërmarrjet e spikatura të Ballkanit në Hotelin SPA me 5 yje “Regnum” në Bansko të  Bullgarisë. Takimi i radhës ishte lënë për t`u mbajtur në Prishtinë po për shkak të ndyshimit të disa axhendave dhe zhvillimeve që lidheshin me ngjarjet e luftës në Ukrainë , eventi u spostua në Bansko.

 

 

Çmimet u dorëzuan nga deputetja znj. Donika Hoxha – Ambasador i Republikës së Shqipërisë në Bullgari, z. Burhan Nemutlu – Kryetar i Dhomës së Tregtisë Bullgaro-Turke, z. Romeo Shatev – Kryetar i Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë Bullgare. në Blagoevgrad, z. Martin Kostov – Sekretar i Odës Ekonomike Bullgaro-Maqedonase dhe të tjerë.

Forumi më i madh Ballkanik dalloi më të suksesshmit në biznes për vitin 2022. Ata që edhe në periudhën e një krize epidemike globale dhe gjatë muajit të fundit dhe në afërsi të një lufte shkatërruese pranë Ballkanit, investuan në shkallën dhe risitë e strukturat dhe prodhimi i tyre, gjë që i lejoi ata të gjenin punë të reja në mënyrë që të zgjeronin tregjet e tyre. Dhe falë partnerëve mediatikë të eventit, sukseset e industrisë ballkanike arritën një audiencë të gjerë në gadishull, plot lajme për luftën në Ukrainë, për numrin e testeve për Covid, për vaksinat, etj.

 

 

Të ftuar specialë të eventit dhe prezantuesit e ceremonisë ishin vëllezërit sipërmarrës Edison dhe Rushit Elezai – pronarë të kompanisë shqiptare LAJTHIZA INVEST SH. A. – Kryetar i komunës së Loveçit Daniel Kolev, Nedelko Kaloyanov – këshilltar komunal nga komuna Čelopech, Alexander Novoseselski – gjeneral menaxher i AB Novoselski – Strumicë, Mehmed Dermendji – Zv. – Drejtor i tregjeve të huaja të Jupiter Holding, Atanas Pishev – pronar i kompanisë Al-Max në Maqedoninë e Veriut, Emrah Sazak – anëtar i SHBA-së i “Alkomet” AD, Georgi Deliev dhe Radoslav Sarafov – themelues të IRON Brothers, zonjë biznesi nga Strumitsa. Magdalena Hristova dhe sipërmarrësi Turhut Ismail, e identifikuan veten si hotelier nga halli, ndërtues i shpirtit, filozof i arsimit dhe hajdut i zemrave.

Mysafirët falënderuan organizatorët e ngjarjes – bashkëpunëtorët menaxhues të VIP Communication Patricia Kirilova dhe Donço Georgiev për mbështetjen që ofrojnë forume të tilla në bashkëpunim ndërmjet kompanive dhe komunave të Ballkanit.