Keni fobi të udhëtoni me avion? Ja disa mënyra se si të arrini të “kapërceni” frikën

November 28, 2022 || views

Të udhëtosh me avion siç mund të jetë emocionuese mund të jetë edhe pak stresuese. Për të shmangur pasiguritë dhe frikën mundohuni të shkruani teksa jeni duke fluturuar.

 

Shkruani për gjërat për të cilat jeni të emocionuar ose çfarë ju shqetëson aktualisht.

 

Frymëmarrja e thellë është një praktikë që mund të ngjallë një ndjenjë relaksi. Teknika përfshin mbajtjen e frymës dhe nxjerrjen e frymës për katër numërime, qoftë përmes gojës ose hundës. Kënaquni me rutinën tuaj të kujdesit për lëkurën.

 

Merrni një sy gjumë. Kjo do të rikarikojë trupin tuaj.

 

Qëndroni të hidratuar. Kujdesi për veten përfshin qëndrimin e hidratuar. Uji i pijshëm është thelbësor për shëndetin pozitiv fizik dhe mendor. Të qenit i dehidratuar mund të kontribuojë në nivele të ulëta të energjisë dhe dhimbje koke.

 

Lexoni një libër. Pasuroni mendjen tuaj duke zgjedhur një libër të zhanrit tuaj të preferuar. Leximi mund t’ju lejojë të përqendroheni dhe të promovoni një ndjenjë qetësie, është gjithashtu një arratisje e mrekullueshme nga bota reale. Hani diçka të shijshme. Ushqimi kur jeni të uritur është një aspekt thelbësor i kujdesit për veten.