Gjiri i Gramës, një prej perlave të Karaburunit dhe të Shqipërisë

December 13, 2022 || views

Fotot e mëposhtme tregojnë një prej pamjeve spektakolare të bukurive natyrore në Shqipëri.

Gjiri i Gramatës ose siç njihet ndryshe Gjiri i Gramës, është një prej vendeve më të veçantë dhe vizitohet çdo vit nga turistë të shumtë.

Gjiri i Gramës në Gadishullin e Karaburunit i njohur si “Gjiri i Grammatas”, ndodhet në rrëzë të shpatit perëndimor, shumë të thiktë të tij.

Gjiri i Gramës ka shërbyer si një vend strehimi për anijet që gjendeshin në vështirësi përgjatë këtij bregdeti të rrezikshëm gjatë përkeqësimit të motit.

Ky gji ka shërbyer fillimisht si zonë e shfrytëzimit të gurit lokal, në gurore të medha, gjurmët e të cilave duken edhe sot në të dy shpatet.