Festa e Gështenjës në Reçin e traditave

October 29, 2019 || views

Me 25 tetor u zhvillua në Reç të Malësisë së Madhe, pjesë e Parkut Natyror Rajonal të Shkrelit, Festa e Gështenjës.

Aktivitete te shumta dhe paralele e karakterizuan eventin, nga panairi me produkte vendore e artizanale, vizita tek inkubatori i produkteve vendore, baxhoja e Reçit dhe Agroturizem Rruga e Mullirit, konferenca mbi luften biologjike kunder semundjeve dhe demtuesve te geshtenjes, Turi i Geshtenjave, Cooking show me receta me perberes kryesor geshtenjen, dhe nje kend kushtuar teresisht femijeve, duke i perfshire ne lojra e aktivitete zbavitese.

Ky event u organizua nga Bashkia Malësi e Madhe ne bashkepunim dhe me mbeshtetjen e Ministria e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural Ministria e Turizmit dhe Mjedisit Agenzia Italiana per la Cooperazione allo Sviluppo AICS Tirana European Union in Albania VIS Albania GIZ Albania Sustainable Rural Development.

#GeshtenjaFest #Reç #ParkuNatyrorBashkiakShkrel #AlbanianAlps #fermeretteparet #bujqesi #blegtori #vleresimterritori #produktevendore #monumentnatyre #rrenjetneterritor #bashkepunim #veprimeteperbashketa #zhvillimrural #potenciale #burime #vlera

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Burimi: Vis Albania