Faqja e njohur britanike: Llogaritni edhe Shqipërinë në destinacionet e 2020-ës

January 17, 2020 || views

“Ka qenë një vit i ndërlikuar për udhëtime, pasi mungesa e besimit të konsumatorit, diskutimet për ndryshimin e klimës, dramat e shkaktuara nga Brexit dhe zgjedhjet e parakohshme, kanë hequr dëshirën e klientëve për të rezervuar një pushim”, komenton faqja e njohur britanike e industrisë së udhëtimeve “Travel Weekly”.

Sipas saj, kjo kërkesë për të qëndruar të mbyllur duhet të shkojë diku, kështu që një agjent i mençur udhëtimesh duhet të ketë disa opsione.

Duke pasur këtë parasysh, “Travel Weekly” ka përmendur edhe Shqipërinë midis destinacioneve më të mira për t’u vizituar në vitin 2020, si Japonia, Dubai, Egjipti, Portugalia, Britania e Madhe, Sri Lanka, Nikaragua, Anktartika e tjerë kur shkruan se:

“Shqipëria është guruja e shenjtë e aventurës është zbulimi i një thesari jo shumë të njohur, që është praktikisht në pragun tuaj.

Shqipëria është një nga këta guru’, e pazbuluar, edhe pse e shtrirë në një vend të dukshëm midis Greqisë dhe detit Adriatik.

Shitjet e kompanisë britanike të udhëtimeve “Explore” për shtetin e Ballkanit janë rritur me një mesatare prej 20% në vit gjatë katër viteve të fundit, ku operatori e quan atë “Kroacia e re”.


 

Artikullin e plotë, në origjinal, e gjeni këtu.