Dritat më të mahnitshme të Krishtlindjeve nëpër botë që mund ti vizitoni

December 4, 2022 || views

Në Krishtlindje, qytetet ndriçojnë, kopshtet publike janë të ngjyrosura dhe rrugët, sheshet rikrijojnë atmosferën e Krishtlindjes, lumturisë dhe dashurinë e vërtetë…

 

Ka vende ku dekorimet e Krishtlindjeve bëhen vepra të vërteta arti të bëra me drita. Ky është rasti i Medellin-it në Kolumbi , apo disa parqeve të paharrueshme të Japonisë.

 

MULLIRI CLIFTON

Në Clifton, Ohio, ka një mulli i cili ka qenë në funksion që nga vitet 1800 dhe funksionon akoma. Në Krishtlindje, e gjithë ndërtesa, brigjet e lumit, urat dhe pemët e mullirit ndriçojnë tërësisht, duke krijuar një atmosferë të magjepsur.Ka më shumë se 3 milionë drita dhe duhen 6 persona dhe 3 muaj punë çdo vit për të dekoruar atë.

 

NABANA NO SATO

Parku i luleve Nabana No Sato është një nga ndriçimet më të mëdha të dimrit në Japoni. Një park i madh, duke përfshirë një lëndinë që shndërrohet në një det dritash blu.

 

PARKU ASHIKAGA

Në Ashikaga, në Kanto japoneze, rreth 3 milionë drita LED mbulojnë pothuajse të gjithë sipërfaqen e parkut dhe tunelet që e kanë bërë atë të famshëm në të gjithë botën. Instalimet e dritës gjithashtu rikrijojnë lule dhe shfaqje sezonale.

 

ARTISTI DRITAT SALERNO

Në Salerno , ngjarja Luci d’Artista krijon objekte dhe një botë të magjepsua me imagjinatën e historive të Krishtlindjeve.