Apiterapia – Farma Sotira sjell e para në Shqipëri shërimin nga kosheret e bletëve

June 16, 2022 || views

Apiterapia është një lloj terapie alternative që përdor produkte që vijnë direkt nga bletët përmes një sistemi thithjeje me të ngjashëm me aerosolin. Ajo përdoret për të trajtuar sëmundjet dhe simptomat e tyre, si dhe dhimbjet nga lëndimet akute dhe kronike.
Apiterapia është përdorur për mijëra vjet në lashtësi. Ajo mund t`i ketë gjurmët në Egjiptin e lashtë dhe Kinë. Grekët dhe romakët përdornin produkte bletësh edhe për qëllime mjekësore, ku helmi i bletës përdorej për të trajtuar dhimbjet e kyçeve nga artriti.
Arsyeja se pse po ju flasim për Apiterapinë është se më në fund, për herë të parë kjo metodë shërimi natyral mund të gjendet edhe në Shqipëri.

Është pikërisht Farma Sotira Agroturizëm, që mendoi t`ia shtonte këtë aspekt të rëndësishëm ofertës së saj agroturistike, duke u dhuruar kështu pushuesve të saj jo vetëm relaks por edhe mundësi të shkëlqyera për të trajtuar një sërë sëmundjesh që apiterapia ndihmon të reduktohen ose zhduken plotësisht.

 

Sëmundjet që mund të trajtojë Apiterapia, përfshijnë:

Astma
Alergjitë
Skleroza e shumëfishtë
Artriti
Infeksionet
Herpes

Lëndimet që mund të trajtojë apiterapia përfshijnë:

Plagët
Dhimbjet e ndryshme të trupit
Dhimbjet e kokës
Djegiet
Tendonitis

Apiterapia mund të përfshijë përdorimin e të gjitha produkteve të krijuara natyrshëm nga bletët. Kjo përfshin: Helmin e bletës, Polenin, Propolisin, Dyllin dhe qumështin.
Përfitimet dhe përdorimet e apiterapisë.

 

Apiterapia mund të përdoret për të trajtuar një sërë problemesh të ndryshme:

Lehtëson dhimbjet e artritit
Ul enjtjet e ndryshme. Ul nevojën e përdorimit të ilaçeve, ul rrezikun e infeksionit. Shëron plagët, si djegiet, çarjet, psoriazat, falë vetive të tij antibakteriale, anti-inflamatore dhe qetësuese.

Ndihmon me alergjitë
Apiterapia mund të ndihmojë në trajtimin e alergjive në disa mënyra sepse përmes polenit të luleve që kanë tërhequr bletët, kthehet në një alergjen shumë të mirë. Gjithashtu ajo mund të qetësojë dhimbjen e fytit të shkaktuar nga alergjitë dhe të veprojë si një frenues natyral i kollës.
Ajo e injekton këtë alergjen në trup, duke krijuar potencialisht një imunitet ndaj alergjisë.

Trajtoni gjendjet imune dhe neurologjike
Apiterapia mund të përdoret si një trajtim plotësues për sëmundjet e lidhura si me sistemin imunitar ashtu edhe me sistemin neurologjik, duke përfshirë:

Sëmundjen e Parkinsonit
Sklerozën e shumëfishtë
Sëmundjen e Alzajmerit
Rregullon funksionin e tiroides
Reduktoni gingivitin dhe pllakën dentare.
Apiterapia madje mund të ndihmojë në shërimin dhe parandalimin e plagëve të kancerit.

Ja pse, tani e tutje, duhet të keni një arsye më shumë për të vizituar Farma Sotirën në Kolonjë, në mënyrë që kur të shkoni për të gjetur pak relaks e ushqim të mirë në shoqërinë e natyrës, të mund të gjeni gjithashtu përmes apiterapisë, edhe shërminin e sëmundjeve tuaja. Sepse, dihet asnjë mjek nuk shëron më mirë se natyra!