Al Jazeera bën reportazhin e bukur në vendin tonë

August 6, 2019 || views

Al Jazeera bën reportazhin e bukur në vendin tonë

Nga R Hoxha – January 22, 2019

Shqipëria është cilësuar si një nga perlat e Ballkanit nga shumë persona që e kanë vizituar. Edhe vizitorja britanike Edith Durham, kur vizitoi për herë të parë trojet shqiptare ka ngelur e mahnitur nga peizazhi, por jo vetëm.

Së fundmi, media e njohur “Al Jazeera” ka publikuar një reportazh për Shqipërinë. Reportazhi është i realizuar përmes tre episodeve, të cilat nisin me veriun e Shqipërisë, një pjesë të Kosovës e vazhdojnë me Krujën.

Në reportazh thuhet:

Perlë e fshehur është një fjalë e tepruar, por kur flasim për Shqipërinë, të dyja fjalët kanë kuptimin të vërtetë. Duke u mbyllur nga bota për dekada të tëra, të sunduar nga forcat despotike, Shqipëria hapi dyert e saj vetëm një çerek shekulli më parë.
Pas rënies së komunizmit, Shqipëria u zbulua menjëherë në botë. Shpella malore, jashtëzakonisht të pasura me ujë blu të thellë që rrjedh nëpër lumenjtë e këtij vendi, burimet e nxehta, një shpirt mesdhetar, njerëzit më miqësorë dhe trashëgimi historike shumë interesante; kështjella, rrënojat nga perandoritë e mëdha deri te bunkerët e mbetur në shekullin e kaluar.”

Burimi: http://korrieri.com.al

Aljazeera – The Traveler – Albania –