5 arsye për të vizituar Kroacinë!

December 6, 2022 || views

A e dini se fjala “kravatë” vjen nga kroatët që e mbanin atë që në shekullin e 17?

 

Ju do të zbuloni një pjesë të rëndësishme të historisë romake në pallatin e Dioklecianit që ndodhet në qendrën e qytetit të vjetër të Splitit. Është në qendër të këtij qyteti vendi ku perandori i kaloi vitet e tij të fundit. Sot atje gjen dyqane, tregje dhe një katedrale.

 

Admironi ujëvarat mbresëlënëse të Krka, pranë Sibenik-ut. Lojërat me rrezet e diellit në ujë do t’iu dhurojnë pamje të paharrueshme!

 

Në qytetin historik të Zarës, do të dëgjoni tingujt e organit të vetëm detar në botë. Ju mund të vizitoni katër parqeve kombëtare në zonën: Kornati, Paklenica, Krka dhe Plitvicës.

 

Ju nuk keni mundësi të shkoni në Kinë? Nuk ka nevojë … muri i dytë më i gjatë në botë, me një gjatësi prej rreth 5.5 km, ndodhet në zonën Ston. Një zonë e njohur edhe për guacat e madhe dhe unike të saj.

 

A e dini se fjala “kravatë” vjen nga kroatët që e mbanin atë që në shekullin e 17? Keni kaq shumë kujtime për të marrë në shtëpi!