4 ture ditore në vende unike me “Te Stela Tours”

November 12, 2023 || views

Shpeshherë ne mendojmë se çdo destinacion i pëlqyer prej nesh, është i arritshëm, mjafton të duam të shkojmë atje, të pregatisim gjërat e udhëtimit, t`i hedhim në makinë dhe nisemi. Në fakt, nuk është gjithmonë kështu sepse të përshkosh një distancë gjeografike me makinë apo mjete të tjera, nuk është gjithçka për një udhëtim, sepse duhen koordinuar brenda një kohe shpesh të shkurtër prej vetëm disa orësh shumë aspekte të tjera; vendet për t`u parë, ndalesat e duhura, ushqimi, qëndrimi etj., por mbi të gjitha efikasiteti i lëvizjeve. Prandaj kanë lindur agjentët e udhëtimit, të cilët merren me gjithçka, me qëllim që ju të shijoni pjesën më të bukur të një pakete turistike; kënaqësinë e udhëtimit. Jemi të bindur që itineraret e ofruara më poshtë do t`i përmbushin plotësisht pritshmëritë tuaja.

Mali i Korabit

I vendosur në Gadishullin Ballkanik, Mali i Korabit qëndron krenarisht si maja më e lartë, si në Shqipëri ashtu edhe në Maqedoninë e Veriut. Me 2764 metra lartësi, mali madhështor është një destinacion popullor për alpinistët dhe ata që kërkojnë një aventurë sfiduese. Pavarësisht nëse jeni një alpinist me përvojë apo fillestar, Mali i Korabit është vendi i përsosur për t’i shpëtuar kaosit të vrullshëm të qytetit dhe për t’u zhytur në bukurinë e natyrës, përmes sfidës.

 

Parku Kombëtar i Shebenikut

Është një park kombëtar në Shqipërinë lindore, ngjitur me kufirin me Maqedoninë e Veriut. Ai përfshin 34,507.9 hektarë dhe është i shënuar në mënyrë specifike nga një peizazh malor i pajisur me liqene akullnajore, lugina, pyje të dendur halore dhe gjetherënëse, livadhe dhe kullota alpine. Më 21 maj të çdo viti festohet themelimi i Parkut Kombëtar Shebenik-Jabllanicë. Në fshatin Fushë Studën parku organizon një panair me prodhimet vendase, i cili i jep mbështetje komunitetit lokal. Ky park është vendi më i përshtatshëm në Shqipëri për një turne shumë të veçantë gjatë gushtit: vëzhgimin e meteorëve që bien.

Radomira

E vendosur rrëzë malit të Korabit, majës më të lartë në Shqipëri, dhe e rrethuar nga pisha është panorama magjike, një puhizë ajri e pastër që rinovon trupin dhe mendjen. E pozicionuar në 35 km nga Peshkopia, në malësinë e Dibrës, ju do të zbuloni një pjesë të gjelbëruar të parajsës me lugina të bukura, maja të larta madhështore dhe përroin e Veleshicës. Radomira, pjesë e Parkut Natyror Korab-Koritnik, shënon hyrjen në rrugën turistike që ngjiten drejt malit të Korabit. Do të thotë që ju për një milion arsye nuk mund të vizitoni të gjithë shtegun e Korab-Koritnik ose të ngjiteni në male, të paktën do të keni fatin të shihni Radomirën.

Liqeni i Ulzës

Ulza, pjesë e bashkisë Klos, ka pasuri të pasura dhe të larmishme natyrore. Ofron një peizazh të bukur, me pyje të shumta dhe kullota masive, ujëra nëntokësore të bollshme dhe cilësore, me masa shkëmbore të ndryshueshme për nga peizazhi. Bazuar në vlerat e vlerësimit të biodiversitetit të zonës, ish-komuna Ulëz me mbështetjen e Institutit për Ruajtjen e Natyrës në Shqipëri dhe Ambasadës Amerikane në Tiranë, e quajti Ulëzën Park Natyror Rajonal.

Parku Natyror Rajonal i Ulzës është një zonë me vlera të larta biodiversiteti dhe peizazhi, një vend i njohur për bukurinë e tij të veçantë natyrore dhe një komunitet lokal i gjallë dhe aktiv, duke ofruar një eksperiencë unike për vizitorët e tij të shumtë.

Lexo edhe: 

4 daily tours in unique places with “Te Stela Tours”