Shtatë projektet fituese të konkursit ¨Kullat e Vrojtimit¨ organizuar nga Agjencia Kombëtare e Bregdetit

August 6, 2019 || views

Shtatë projektet fituese të konkursit ¨Kullat e Vrojtimit¨ organizuar nga Agjencia Kombëtare e Bregdetit

Shtatë projektet fituese të konkursit ¨Kullat e Vrojtimit¨ organizuar nga Agjencia Kombëtare e Bregdetit, janë Projektet do të ndërtohen në plazhet: Velipojë, Durrës, Golem, Vlorë, Orikum, Dhërmi dhe Sarandë.Një sërë punësh morën pjesë në këtë konkurs duke paraqitur modele të ndryshme të kullave të vrojtimit, me ide mjaft  interesante.Ndërtimi i kullave të vrojtimit, ka sjellë me vete edhe konkursin tjetër të trajnimit të rojeve të plazhit, ku të rinj të ndryshëm u testuan për aftësitë e tyre në këtë profesion të ri.Gjasat e forta janë që këtej e tutje, plazhet shqiptare të jenë të pajisur  me kulla vrojtimi dhe roje plazhi, duke filluar gradualisht me projektet pilot të plazheve të mësipërme.