Perlat e vendit që po zhduken nga ‘mallikimi’ i HEC-eve

August 6, 2019 || views

Perlat e vendit që po zhduken nga ‘mallikimi’ i HEC-eve

Nga G Bara – January 22, 2019

Jo më kot konsiderohen si perla të vendit tonë, por jo vetëm, pasi mbartin vlera dhe bukuri vërtet të mahnitshme. E ajo çka po rrezikon të ndodhë me to, është me të vërtetë e trishtë.

Shumë prej ‘shoqeve’ të vendeve të pasqyruara më poshtë, janë zhdukur në mënyrë mizore duke u ndërtuar në vend të tyre HEC-e.

E pikërisht edhe kanionet e Holtës në Gramsh, lumi i Vjosës apo ai i Valbonës, ku për to u zhvilluan disa protesta, duket se janë drejt të njëjtës rrugë. I njëjti problem duket se është dhe në Zagori.

Burimi: Shqipëriaime