Budva vendi qe ne cdo stine ka vecantine e tij…

December 13, 2022 || views

Budva është një qytet me shumë atraksione dhe së bashku me të Ulqinin më të vizituarit në Mal të Zi nga turistët. Budva Riviera është shumë i pasur me plazhet, coves, gadishuj, ishujt dhe atraksione të tjera natyrore. Përveç bukuritë natyrore, Budva është gjithashtu e pasur me kulturore dhe të trashëgimisë historike dhe kulturore, shfaqje dhe ngjarje. Budva jeta e natës është e njohur gjerësisht dhe shumë njerëz especial vizitoni Budva, për shkak të shumë të ndryshme zgjidhje në plazh baret, klubet dhe diskotekat.

 

Qytetin e Vjetër: Budva Qyteti i Vjetër është një tipik malit të zi dhe detit bregdetin e Qytetit të Vjetër. E vendosur direkt në brigjet e Detit Adriatik. Përveç nga ajo e monumenteve si brenda ashtu edhe jashtë, Budva Qytetin e Vjetër për shkak të shumë të pasur program është shumë i vizituar dhe ai është më i popullarizuar në vend në Budva. Shumë restorante, dyqan, suvenire, dyqane dhe bare janë të vendosura në mes të mureve të Budvës Qytetin e Vjetër. Në Përgjithësi, Ju nuk do të jetë i zhgënjyer dhe ky është vendi që Ju i sigurt se duhet ta vizitoni.

 

Sveti Stefan: një Herë një peshkatar vilë të gadishullit dhe tani ditë më luksoze në vend në mal të Zi. Sveti Stefan është një destinacion i preferuar i shumë celebs dhe shumë prej tyre nuk mund të presim, kur në këtë qytet-hotel do të riaktivizohet, sepse ajo është duke u rikonstruktuar. Këtë gadishull është e dhënë me qira për Aman Vendpushimet e zinxhirit të hoteleve. Në faqen e parë të Zbulimit të librit është pikërisht figura e malit të Zi, dhe për të qenë më të saktë fotografinë e Sveti Stefan.

 

Beach bare dhe Discos (jeta e natës): Budva jetën e natës është një e mirë në mal të Zi, sidomos gjate periudhes se veres, kur thousends e turistëve të cilët janë në kërkim për argëtim dhe zbavitje të vizituar më të mirë të Budvës klube. Trokadero është shumë e rekomanduar disko me kapacitet deri në 2.000 persona. Të gjitha të reja të muzikës nga zhanre të ndryshme të shtëpisë, r’n’b, pop, rock muzikës janë luajtur këtu dhe atmosferë të madhe, është e garantuar.

 

Ishullin e Shën Nikolla: më e madhe E ishullit në Budva komunës është ky ishull, vendoset viza-vi e Budvas Qytetin e Vjetër. Pas investimit këtë ishull të bukur në një distancë prej vetëm dy milje larg nga Budva ka marrë një të re luksoze në plazh, i bërë për njerëzit që dua unë një stil të lartë të shijuar kohën e tyre në plazh me pamje të gjithë Budva Riviera.

 

Budva Music festival (Pjesma Mediterana): është një e mirë vizituar festivale të muzikës në të gjithë rajonin e Gadishullit Ballkanik. Ndërkombëtare, këngëtarë nga shumë vende të marrë pjesë në këtë ngjarje prestigjioze. Muzika fest zgjat tri ditë, dhe fillon në fillim të qershorit. Shumë e rekomanduar!

 

Budva Karnaval: manifestimi fillon në fillim të Majit, dhe në mënyrë jozyrtare paraqet fillimin e sezonit të verës. Budva karnaval është duke u zhvilluar shumë shpejt dhe për një periudhë të shkurtër kohe, ajo u bë pas Kotorrit e Karnavaleve më të popullarizuara në mal të Zi dhe të shteteve fqinje.